Residence at Meteor Vineyards

Napa Valley, California
2005

Set on a hill in the Napa Valley, this large residence was designed to immerse the owners and their family in the three distinctive zones of the property: the vineyard, the meadow and the oak forest.

The ‘L’ shaped main body of the house encloses the two open sides of the forest-bounded meadow, which serves as an observable play area for children.

A studio is placed in the oak grove and is connected to the house by a trellised walk.

A guesthouse is placed in the vineyard and is connected to the main house by a bridge that is set at knee height to the vine rows.

The buildings themselves are constructed of rammed earth walls on the non-private sides of the design and rammed earth piers and wood frame on the sides accessible to the land.