Pine Forest Cabin

Methow Valley, viagra sales Washington
1999

Situated in the Methow Valley in North Central Washington State, this year-round cabin is designed to respond to the owners’ needs for a small two bedroom retreat that captures the views while offering substantial outdoor covered areas which provide sun and snow shelter.

The concrete piers that carry the framed “box” of the residence allow the building to hover over this north-facing slope with minimal impact.

The residence itself encloses a simple entry/living/dining/kitchen on the first floor (with a small powder room under the stairs) and one lofted, and one enclosed bedroom and a bath on the second. In an effort to reveal the nature of the building’s construction materials, the details were designed to expose as much of every framing member as possible. In so doing, even the wallboard reveals its true panel-like nature. It was the architects’ intent to honor each material including flashings, so they could tell their story and add a richness of comprehensible detail to the owners’ experience.

Awards

– AIA National Honor Award, 2000
– AIA Honor Award, Seattle Chapter, 2000
– AIA Merit Award Northwest and Pacific Region of the AIA, 2001
– Merit Award, The Wood Design Awards, 2001